• 10 Липня 2025

    Панський дерун з куркою та грибами: рецепт неймовірно ситної української страви

    АвторNews Media

    22.05.2024 15:35
    Панський дерун з куркою та грибами: рецепт неймовірно ситної української страви

    Деруни, або, як їх ще називають, тертюхи чи картопляники - млинці з картоплі, які існують не лише в українській, а в польській, чеській, німецькій та інших кухнях. Хоча зазвичай деруни готують невеликого розміру, дерун з м'ясною начинкою стане чудовою поживною вечерею.

    Про те, як готувати панський дерун, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал "Готуємо Смачно".

    Що потрібно для панського деруна

    Для приготування цієї неймовірно ситної і смачної страви, необхідні такі інгредієнти:

    • картопля (велика) - 3 шт.;
    • філе куряче - 1 шт.;
    • сир - 30-50 г;
    • борошно - 1 ст. л.;
    • сметана - 4-5 ст. л.;
    • яйце (невелике) - 1 шт.;
    • цибуля - 1 шт.;
    • печериці - 3-4 шт.;
    • сіль - до смаку;
    • спеції - до смаку;
    • олія - для смаження.
    Як готувати панський дерун

    Для початку приготуйте начинку - для цього промийте філе і гриби, очистьте цибулю. Розріжте цибулю на дві частини - одна потрібна для начинки, іншу відкладіть для деруна. Наріжте м'ясо, гриби та цибулю на невеликі шматочки.

    Розігрійте пательню з олією та обсмажте цибулю до золотистості. Додайте філе, перемішайте та смажте ще декілька хвилин.

    Після цього додайте гриби, перемішайте суміш, обсмажте все декілька хвилин, накрийте пательню кришкою та смажте протягом 5 хвилин на вогні, менше середнього.

    Засмажка з філе(скриншот / Готуємо Смачно)

    Після цього зніміть кришку, збільште вогонь та смажте до випаровування зайвої рідини. Додайте сіль, спеції та сметану, перемішайте, протушкуйте декілька хвилин та зніміть з вогню.

    Готова начинка для деруна (скриншот / Готуємо Смачно)

    Для деруна помийте і очистьте картоплю, натріть її та половину цибулі на дрібній тертці до миски. Додайте борошно та яйце, посоліть і поперчіть до смаку. Розігрійте пательню, змащену олією.

    Ретельно перемішайте суміш для деруна та викладіть на розігріту пательню - на всю поверхню. Смажте дерун по 4-5 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки.

    Підсмажений дерун (скриншот / Готуємо Смачно)

    Після цього перекладіть дерун на застелене пергаментом деко, викладіть на половину деруна соус з грибами і куркою.

    Натріть сир і присипте ним начинку - та складіть дерун удвоє. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте дерун 1-2 хвилини - до плавлення сиру.

     

    Нещодавно ми розповідали, як готувати запіканку з кабачків.

    А також писали про те, як готувати домашню ковбасу.

    Интересная новость? Поделись!
    Следите за обновлениями важных новостей на наших страницах
    Facebook Telegram