• 18 Лютого 2025

    Ребра в капусті: простий рецепт старовинних голубців

    АвторNews Media

    12.07.2024 15:30
    Ребра в капусті: простий рецепт старовинних голубців

    Ця страва дуже схожа на звичайні голубці, проте кожен листочок ховає в собі не фарш, а реберце. Як і в звичайному рецепті, для багатого смаку начинки використовуються овочі, а також соус.

    Про те, як приготувати ребра в капустяному листі, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".

    Що потрібно для ребер в капустяному листі

    Для приготування цієї старовинної української страви потрібні такі інгредієнти:

    • вода - 600 мл;
    • ребра - 1,5 кг;
    • сало - 500 г;
    • морква - 1 шт.;
    • капуста - 1 шт.;
    • цибуля - 2 шт.;
    • часник - 3-4 зубчики;
    • сметана - 150 г;
    • томатна паста - 1 ст. л.;
    • лавровий листок - 1 шт.;
    • копчена паприка - 3 г;
    • перець чорний мелений - 3 г;
    • сіль - 15 г;
    • перець духмяний - 3 шт.
    Як готувати ребра в капустяному листі

    Розпочніть приготування з обробки шматка свіжого сала: його потрібно нарізати на пластинки, а потім витопити з нього жир. Потім наріжте пластинки на смужечки. На такому смальці потрібно буде зробити овочеву засмажку.

    Розігрійте пательню, викладіть сало та обсмажте його до золотистої скоринки з кожного боку.

    Поки смажиться сало, підготуйте овочі. Для цього цибулю потрібно почистити та нарізати кубиками. Водночас не забувайте перемішувати шкварки.

    Часник очистьте і злегка притисніть ножем, одразу додайте його до сала. Моркву помийте, почистьте і натріть на маленькій терці.

    Коли шкварки випустять достатньо жиру, перекладіть їх в окрему миску, проте не поспішайте їсти - вони ще потрібні для страви.

    Пересипте до пательні цибулю та моркву і смажте їх до золотистого кольору на середньому вогні. Поки смажиться морква з цибулею, промийте ребра і, якщо ви не купували їх поштучно, розріжте на окремі реберця.

    В цей час поставте на вогонь глибоку каструльку з водою - в ній пізніше потрібно буде пропарити капусту.

    Наріжте ребра (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)

    Перекладіть реберця до глибокої миски і замаринуйте їх, посипавши їх сіллю, перцем та паприкою.

    Поки ребра маринуються підготуйте капусту. Щоб отримати багато листків, спочатку виріжте качан - тверду серцевину. Пропарте капусту в каструлі з водою, злегка підсоливши овоч.

    Важливо слідкувати, щоб листя капусти не переварилося, а лише стало прозорим і гнучким. Тоді капусту необхідно дістати з окропу і зачекати, доки вона злегка охолоне.

    Після цього зніміть м'які листочки, і повторіть процедуру, поки листків не буде достатньо для ребер - їхня кількість має бути більшою, аніж кількість ребер.

    Якщо використовуєте молоду капусту, після пропарювання є радять занурити в холодну воду, щоб зупинити процес розм'якшення. 

    До готової засмажки додайте томатну пасту, перемішайте і протушкуйте ще 3-4 хвилини. Зачекайте, доки засмажка злегка охолоне, щоб не обпектися при формуванні голубців.

    У глибоку каструлю викладіть декілька листів капусти - це потрібно, щоб не пригоріли голубці, які будуть лежати на капусті. На капустяне листя викладіть шкварочки.

    Сформуйте голубці - в середину капустяного листочка покладіть реберця, додайте 1 ст. л. засмажки. Закрийте краї листка, щоб не випала начинка. 

    Викладіть голубці на шкварки і приготуйте сметанкову заливку. Для цього потрібно злегка підсолити сметану, додати лавровий листок та декілька горошинок перцю.

    Після цього сметану потрібно залити водою - і перемішати суміш. Влийте такий соус до каструлі з голубцями, а щоб капустяні рулетики не підіймалися, їх можна накрити невеликою кришкою, діаметром меншою, ніж діаметр каструлі. 

    Доведіть голубці в соусі до кипіння на великому вогні, потім зменште вогонь до мінімуму. Готуйте голубці приблизно протягом 1-1,5 години.

    Після цього їх можна подавати до столу, поливши соусом з каструлі, і повідомивши тих, хто куштуватиме страву, про реберця всередині.

     

    До речі, раніше ми розповідали про те, як готувати м'ясну запіканку мусака.

    Також читайте, як готувати картопляні книдлі з сиром і шкварками.

    Интересная новость? Поделись!
    Следите за обновлениями важных новостей на наших страницах
    Facebook Telegram