
Шоколад – це не просто ласощі, це символ кохання та насолоди. А День святого Валентина - це чудова нагода зробити солодкий сюрприз для коханої людини у вигляді смачного десерту.
РБК-Україна (проєкт Styler) зібрало рецепти смачних десертів з шоколадом, які неодмінно сподобаються солодкоїжкам у День святого Валентина.
Шоколадний фондан з морозивомЯк готувати шоколадний фондан з морозивом (ілюстративне фото: Freepik)
Шоколадний фондан - це класичний десерт, який вражає не лише смаком, але й виглядом. Він має ніжну шоколадну скоринку та рідку серединку, яка розливається при розрізанні.
Для того, щоб приготувати шоколадний фондан з морозивом, необхідні ці продукти:
- чорний шоколад - 180 г
- масло - 200 г
- цукор - 150 г
- яйця - 5 шт.
- борошно - 100 г
- темний какао-порошок - 25 г
- сіль - дрібка
- морозиво - 3 ст. л. (або кулька)
Як готувати шоколадний фондан з морозивом
Поламайте шоколад на невеликі шматочки, а 180 г масло наріжте на кубики. Розтопіть інгредієнти на паровій бані, перемішуючи їх до однорідної консистенції.
В окремій мисці збити цукор з яйцями до повного розчинення цукру та посвітління маси. Коли шоколадна маса трохи охолоне, обережно перелийте її до збитих яєць та перемішайте інгредієнти.
Просійте борошно, поступово всипте його в шоколадну суміш. Накрийте посуд з рідким тістом харчовою плівкою та поставте в холодильник мінімум на дві години.
Змастіть форми для випікання рештою вершкового масла та присипте дно та стінки какао-порошком. Наповніть форми шоколадним тістом на 2/3 і поставте на 7-8 хвилин у розігріту до 180 градусів в духовку. Якщо форми великі, час випікання можна збільшити на 1-2 хвилини.
Важливо не перепікати десерт, інакше він перетвориться на мафін. Дістаньте фондан з формочок, присипте дрібкою солі та подавайте разом з морозивом.
Бісквітний торт з шоколадомЯк готувати бісквітний торт з шоколадом (фото: Смачне життя)
Цей бісквітний торт з шоколадом - чудовий вибір на День святого Валентина. М'який бісквіт в поєднанні з ніжним шоколадним кремом створює неперевершений смак, який підкорить серце вашої половинки.
Щоб приготувати бісквітний торт з шоколадом, знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 110 г
- яйця - 5 шт.
- цукор - 310-320 г
- сіль - дрібка
- какао - 30 г
- олія - 30 мл
- вершки (жирність 18%) - 500 мл
- маскарпоне карамель - 375 г
- ванілін - до смаку
- чорний шоколад - 90-100 г
Як готувати бісквітний торт з шоколадом
Щоб приготувати бісквітний шоколадний торт, розбийте в миску яйця, додайте до них дрібку солі і збивайте їх на великих обертах. Поступово додавайте 150 г цукру, допоки він не розчиниться, а маса не стане пишною та світлою.
Тоді всипте просіяне борошно та какао. Обережно перемішайте масу, щоб зберегти легкість тіста. Влийте олію, ще раз перемішайте масу і перелийте тісто в застелену пергаментом форму для випікання. Готувати бісквіт потрібно 30-35 хвилин при температурі 170 градусів.
За 10 хвилин після закінчення випікання дістаньте бісквіт і розріжте його на три коржі. Для приготування крему збийте вершковий сир з охолодженими вершками, рештою цукру, ваніллю, а також дрібкою солі.
Натріть 50 г шоколаду та додайте його в крем. Решту шоколаду розтопіть на паровій бані, за бажанням додавши 1 ч. л. олії.
Змастіть коржі кремом, а зверху полийте розтопленим шоколадом. Для того, щоб шоколадний торт мав виразніший смак, помістіть його в холодильник на декілька годин.
Шоколадний мус з полуницеюЛегкий і повітряний шоколадний мус з кислинкою полуниці - це ідеальний простий десерт для романтичної вечері. Ви можете прикрасити його листочками м'яти або тертим шоколадом.
Для приготування шоколадного мусу потрібні наступні продукти:
- желатин - 10 г
- питна вода - 50 г
- цукор - 40 г
- молоко - 160 г
- шоколад темний - 180 г
- вершки (жирність 33%) - 300 г
- полуниця - 6-8 шт.
Як готувати шоколадний мус
Щоб приготувати шоколадний з полуницею без випікання, залийте желатин холодною водою та залиште до набухання. В іншу миску налийте молоко, додайте до нього цукор і поставте рідину в мікрохвильовку, щоб нагріти до кипіння.
В гаряче молоко перелийте желатин, ретельно перемішайте суміш. Подрібніть шоколад і залийте його молоком, постійно помішуючи масу, щоб уникнути грудочок.
Поки шоколад охолоджується, збийте холодні вершки до густої білої маси. Додайте трохи вершків до шоколаду, щоб знизити його температуру, а потім перелийте всю шоколадну масу у вершки.
Збийте віничком масу до однорідної консистенції, а потім перелийте в креманки та поставте в холодильник на одну годину. Перед подачею прикрасьте шоколадний мус полуницею та листочками м'яти.
До речі, раніше ми розповідали топ-3 рецептів випічки до Дня Закоханих.
А також писали про те, як готувати львівський сирник з шоколадним бісквітом.
При написанні матеріалу використовувалися такі джерела: кулінарний сайт Євгена Клопотенка, кулінарний YouTube-канал "Смачне життя", кулінарний YouTube-канал "Завжди смачно з Юлією Гармаш".