• 18 Березня 2025

    Топ-3 рецепти неперевершених десертів з шоколадом до Дня святого Валентина

    АвторNews Media

    13.02.2025 18:00
    Топ-3 рецепти неперевершених десертів з шоколадом до Дня святого Валентина

    Шоколад – це не просто ласощі, це символ кохання та насолоди. А День святого Валентина - це чудова нагода зробити солодкий сюрприз для коханої людини у вигляді смачного десерту.

    РБК-Україна (проєкт Styler) зібрало рецепти смачних десертів з шоколадом, які неодмінно сподобаються солодкоїжкам у День святого Валентина.

    Шоколадний фондан з морозивом

    Як готувати шоколадний фондан з морозивом (ілюстративне фото: Freepik)

    Шоколадний фондан - це класичний десерт, який вражає не лише смаком, але й виглядом. Він має ніжну шоколадну скоринку та рідку серединку, яка розливається при розрізанні. 

    Для того, щоб приготувати шоколадний фондан з морозивом, необхідні ці продукти:

    • чорний шоколад - 180 г
    • масло - 200 г
    • цукор - 150 г
    • яйця - 5 шт.
    • борошно - 100 г
    • темний какао-порошок - 25 г 
    • сіль - дрібка
    • морозиво - 3 ст. л. (або кулька)

    Як готувати шоколадний фондан з морозивом

    Поламайте шоколад на невеликі шматочки, а 180 г масло наріжте на кубики. Розтопіть інгредієнти на паровій бані, перемішуючи їх до однорідної консистенції. 

    В окремій мисці збити цукор з яйцями до повного розчинення цукру та посвітління маси. Коли шоколадна маса трохи охолоне, обережно перелийте її до збитих яєць та перемішайте інгредієнти. 

    Просійте борошно, поступово всипте його в шоколадну суміш. Накрийте посуд з рідким тістом харчовою плівкою та поставте в холодильник мінімум на дві години.

    Змастіть форми для випікання рештою вершкового масла та присипте дно та стінки какао-порошком. Наповніть форми шоколадним тістом на 2/3 і поставте на 7-8 хвилин у розігріту до 180 градусів в духовку. Якщо форми великі, час випікання можна збільшити на 1-2 хвилини.

    Важливо не перепікати десерт, інакше він перетвориться на мафін. Дістаньте фондан з формочок, присипте дрібкою солі та подавайте разом з морозивом.

    Бісквітний торт з шоколадом

    Як готувати бісквітний торт з шоколадом (фото: Смачне життя)

    Цей бісквітний торт з шоколадом - чудовий вибір на День святого Валентина. М'який бісквіт в поєднанні з ніжним шоколадним кремом створює неперевершений смак, який підкорить серце вашої половинки.

    Щоб приготувати бісквітний торт з шоколадом, знадобляться такі інгредієнти:

    • борошно - 110 г
    • яйця - 5 шт.
    • цукор - 310-320 г
    • сіль - дрібка
    • какао - 30 г
    • олія - 30 мл
    • вершки (жирність 18%) - 500 мл
    • маскарпоне карамель - 375 г
    • ванілін - до смаку
    • чорний шоколад - 90-100 г

    Як готувати бісквітний торт з шоколадом

    Щоб приготувати бісквітний шоколадний торт, розбийте в миску яйця, додайте до них дрібку солі і збивайте їх на великих обертах. Поступово додавайте 150 г цукру, допоки він не розчиниться, а маса не стане пишною та світлою.

    Тоді всипте просіяне борошно та какао. Обережно перемішайте масу, щоб зберегти легкість тіста. Влийте олію, ще раз перемішайте масу і перелийте тісто в застелену пергаментом форму для випікання. Готувати бісквіт потрібно 30-35 хвилин при температурі 170 градусів. 

    За 10 хвилин після закінчення випікання дістаньте бісквіт і розріжте його на три коржі. Для приготування крему збийте вершковий сир з охолодженими вершками, рештою цукру, ваніллю, а також дрібкою солі.

    Натріть 50 г шоколаду та додайте його в крем. Решту шоколаду розтопіть на паровій бані, за бажанням додавши 1 ч. л. олії.

    Змастіть коржі кремом, а зверху полийте розтопленим шоколадом. Для того, щоб шоколадний торт мав виразніший смак, помістіть його в холодильник на декілька годин.

    Шоколадний мус з полуницею

    Легкий і повітряний шоколадний мус з кислинкою полуниці - це ідеальний простий десерт для романтичної вечері. Ви можете прикрасити його листочками м'яти або тертим шоколадом.

    Для приготування шоколадного мусу потрібні наступні продукти:

    • желатин - 10 г
    • питна вода - 50 г 
    • цукор - 40 г
    • молоко - 160 г
    • шоколад темний - 180 г
    • вершки (жирність 33%) - 300 г
    • полуниця - 6-8 шт.

    Як готувати шоколадний мус

    Щоб приготувати шоколадний з полуницею без випікання, залийте желатин холодною водою та залиште до набухання. В іншу миску налийте молоко, додайте до нього цукор і поставте рідину в мікрохвильовку, щоб нагріти до кипіння. 

    В гаряче молоко перелийте желатин, ретельно перемішайте суміш. Подрібніть шоколад і залийте його молоком, постійно помішуючи масу, щоб уникнути грудочок. 

    Поки шоколад охолоджується, збийте холодні вершки до густої білої маси. Додайте трохи вершків до шоколаду, щоб знизити його температуру, а потім перелийте всю шоколадну масу у вершки.

    Збийте віничком масу до однорідної консистенції, а потім перелийте в креманки та поставте в холодильник на одну годину. Перед подачею прикрасьте шоколадний мус полуницею та листочками м'яти.

    До речі, раніше ми розповідали топ-3 рецептів випічки до Дня Закоханих.

    А також писали про те, як готувати львівський сирник з шоколадним бісквітом.

    При написанні матеріалу використовувалися такі джерела: кулінарний сайт Євгена Клопотенка, кулінарний YouTube-канал "Смачне життя", кулінарний YouTube-канал "Завжди смачно з Юлією Гармаш".

    Интересная новость? Поделись!
    Следите за обновлениями важных новостей на наших страницах
    Facebook Telegram