
Справжній норвезький десерт називається verdens beste - найкращий торт у світі. І це дійсно справжній шедевр кондитерського мистецтва, який може приготувати майже кожен кулінар. Більшість норвежців називають його - торт квефіорд (kvæfjordkake).
Як приготувати справжній норвезький торт, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарку Юлію Шевчук на каналі в YouTube.
Цей торт отримав свою назву завдяки містечку Квефіорду: дві сестри вперше спекли його в кафе Alliance в Харстаді в 30-х роках. А норвежці настільки люблять цей десерт, що у 2002 році проголосували, щоб він став національним тортом Норвегії.
Що вам знадобиться:Для бісквіта:
- Жовток - 4 шт.
- Вершкове масло - 100 г
- Цукор - 100 г
- Борошно - 100 г
- Молоко - 3 ст. ложки
- Розпушувач - 2 ч. ложки
- Ванільний цукор - 1 ч. ложка
Для меренги:
- Білок - 4 шт.
- Сіль - дрібка
- Цукор - 200 г
- Мигдальні пластівці (або інших горіхів) - 150 г
Для крему:
- Вершки (33-35%) - 200 г
- Молоко - 500 мл
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 120 г
- Цукрова пудра - 30 г
- Борошно - 50 г
Щоб скоротити час на приготування та кількість інгредієнтів, крем можна купити заварний і його зварити.
Як готувати норвезький тортЗа допомогою міксера збиваємо усі продукти для бісквіта. Застеляємо деко пергаментом для випічки й рівним шаром викладаємо тісто.Засипаємо мигдальними пластівцями (або порізаними іншими горіхами).
Білки з цукром збиваємо міксером до стійких піків. Викладаємо цю густу суміш на шар бісквіта. Ставимо деко у розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо 25 хвилин. Коли пиріг буде готовий - виключіть духовку, але не витягайте одразу, щоб меренга не осіла.
Готуємо крем. Яйця, цукор та молоко збиваємо міксером, переливаємо у ємність і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи варимо до загустіння. Даємо крему охолонути до кімнатної температури.
Охолоджені вершки збиваємо міксером, додаємо цукрову пудру і збиваємо до пружної маси. І поступово, не припиняючи збивати, додаємо цю масу до крему.
Корж розрізаємо навпіл. Добре змащуємо кремом середину та накриваємо другою половиною коржа.
Вас може зацікавити:
- Секретний рецепт вівсяного печива, за яким воно завжди виходить м'яким та ніжним
- Найпростіший рецепт лінивого медовика
- Як приготувати капустяні котлети так, щоб вони були смачніші за м'ясні
