• 13 Листопада 2025

    Невагомий, мов хмарка! Готуємо швидкий та найсмачніший норвезький торт

    АвторNews Media

    09.03.2025 07:45
    Невагомий, мов хмарка! Готуємо швидкий та найсмачніший норвезький торт

    Справжній норвезький десерт називається verdens beste - найкращий торт у світі. І це дійсно справжній шедевр кондитерського мистецтва, який може приготувати майже кожен кулінар. Більшість норвежців називають його - торт квефіорд (kvæfjordkake).

    Як приготувати справжній норвезький торт, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарку Юлію Шевчук на каналі в YouTube.

    Цей торт отримав свою назву завдяки містечку Квефіорду: дві сестри вперше спекли його в кафе Alliance в Харстаді в 30-х роках. А норвежці настільки люблять цей десерт, що у 2002 році проголосували, щоб він став національним тортом Норвегії.

    Що вам знадобиться:

    Для бісквіта:

    • Жовток - 4 шт.
    • Вершкове масло - 100 г
    • Цукор - 100 г
    • Борошно - 100 г
    • Молоко - 3 ст. ложки
    • Розпушувач - 2 ч. ложки
    • Ванільний цукор - 1 ч. ложка

    Для меренги:

    • Білок - 4 шт.
    • Сіль - дрібка
    • Цукор - 200 г
    • Мигдальні пластівці (або інших горіхів) - 150 г

    Для крему:

    • Вершки (33-35%) - 200 г
    • Молоко - 500 мл
    • Яйця - 2 шт.
    • Цукор - 120 г
    • Цукрова пудра - 30 г
    • Борошно - 50 г

    Щоб скоротити час на приготування та кількість інгредієнтів, крем можна купити заварний і його зварити.

    Як готувати норвезький торт

    За допомогою міксера збиваємо усі продукти для бісквіта. Застеляємо деко пергаментом для випічки й рівним шаром викладаємо тісто.Засипаємо мигдальними пластівцями (або порізаними іншими горіхами).

    Білки з цукром збиваємо міксером до стійких піків. Викладаємо цю густу суміш на шар бісквіта. Ставимо деко у розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо 25 хвилин. Коли пиріг буде готовий - виключіть духовку, але не витягайте одразу, щоб меренга не осіла.

    Готуємо крем. Яйця, цукор та молоко збиваємо міксером, переливаємо у ємність і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи варимо до загустіння. Даємо крему охолонути до кімнатної температури.

    Охолоджені вершки збиваємо міксером, додаємо цукрову пудру і збиваємо до пружної маси. І поступово, не припиняючи збивати, додаємо цю масу до крему.

    Корж розрізаємо навпіл. Добре змащуємо кремом середину та накриваємо другою половиною коржа.

    Вас може зацікавити:

    • Секретний рецепт вівсяного печива, за яким воно завжди виходить м'яким та ніжним
    • Найпростіший рецепт лінивого медовика
    • Як приготувати капустяні котлети так, щоб вони були смачніші за м'ясні

     

    Интересная новость? Поделись!
    Следите за обновлениями важных новостей на наших страницах
    Facebook Telegram