• 18 Березня 2025

    Гоменташ на Пурим 2025: готуємо традиційне святкове печиво за секретним рецептом

    АвторNews Media

    12.03.2025 07:30
    Гоменташ на Пурим 2025: готуємо традиційне святкове печиво за секретним рецептом

    Пурим 2025 наближається, а разом з ним і традиція приготування гоменташ - смачного трикутного печива з різноманітними начинками. Дізнайтеся, як легко приготувати цю святкову страву вдома.

    Як готувати традиційне печиво на Пурим "гоменташ", розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).

    Історія та символіка гоменташ

    Гоменташ (з ідишу "кишені Амана") - це традиційне трикутне печиво, яке готують на Пурим. Форма печива символізує трикутний капелюх або вуха Амана, головного антагоніста в історії свята. Начинки можуть бути різноманітними: мак, фруктовий джем, шоколад або горіхи.

    Що вам знадобиться

    Інгредієнти для тіста:

    • 2 ½ склянки борошна
    • ½ склянки цукру
    • 1 чайна ложка розпушувача
    • ¼ чайної ложки солі
    • ½ склянки вершкового масла (кімнатної температури)
    • 2 яйця
    • 1 чайна ложка ванільного екстракту
    • 2-3 столові ложки апельсинового соку або води

    Інгредієнти для начинки:

    • Макова начинка, фруктовий джем, шоколадна паста або інша на ваш смак
    Як готувати печиво гоменташ

    Приготування тіста:

    У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач та сіль.

    Додайте вершкове масло і розітріть до утворення крихти.

    В окремій мисці збийте яйця з ванільним екстрактом.

    Додайте яєчну суміш до сухих інгредієнтів і перемішайте.

    Поступово додавайте апельсиновий сік або воду, поки тісто не стане однорідним і м'яким.

    Сформуйте кулю, обгорніть плівкою та охолодіть у холодильнику протягом 1 години.

    Формування печива:

    Розігрійте духовку до 180 градусів.

    Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3 мм.

    Виріжте круги діаметром 7-8 см за допомогою формочки або склянки.

    У центр кожного круга покладіть чайну ложку начинки.

    Сформуйте трикутник, піднімаючи краї тіста і защипуючи кути, залишаючи частину начинки відкритою.

    Випікання:

    Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, на відстані 2-3 см одне від одного.

    Випікайте 12-15 хвилин до золотистого кольору.

    Дайте охолонути перед подачею.

    Поради:

    • Для більш насиченого смаку можна додати до тіста цедру апельсина або лимона.
    • Експериментуйте з начинками: спробуйте сливовий джем, фінікову пасту або навіть солону карамель.

    Вас може зацікавити:

    • Коли святкують Пурим 2025 і які є основні традиції цього свята
    • Як приготувати дієтичні індійські млинці з картоплею та сочевицею
    • Секретний рецепт вівсяного печива, за яким воно завжди виходить м'яке та ніжне

     

    Интересная новость? Поделись!
    Следите за обновлениями важных новостей на наших страницах
    Facebook Telegram