• 14 Травня 2025

    Весна в тарілці: три салати з капустою кейл, які варто спробувати

    АвторNews Media

    30.04.2025 07:41
    Весна в тарілці: три салати з капустою кейл, які варто спробувати

    Капуста кейл (листкова капуста) повертається на пік кулінарної моди у 2025 році. Це не дивно: зелень багата вітамінами, має насичений смак і чудово поєднується з весняними овочами.

    Які салати варто спробувати з корисною капустою кейл, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).

    Чому кейл знову в тренді?

    Капуста кейл (листова капуста) або, як її ще називають - капуста кале, вважається суперфудом: вона містить вітаміни A, C, K, антиоксиданти та клітковину. 

    У 2025 вона знову в моді завдяки універсальності, корисним властивостям і тренду на "реальну" їжу без надмірної обробки. Вона має протизапальні властивості, допомагає регулювати рівень цукру в крові, підтримує здоров'я шкіри та очей.

    Вперше цей сорт капусти згадують ще стародавні римляни. Зараз її активно вирощують у країнах з м'яким кліматом - Італія, Франція, Нідерланди, Північна Америка. Також вона стала набирати популярність в Україні й зараз її можна побачити у багатьох супермаркетах.

    У середньовічній Європі капуста кейл була основною листковою зеленню до появи інших видів капусти. Кейл споживали як джерело поживних речовин у холодну пору року. У XX столітті кейл була не дуже популярна, але у 2010 вона знову увійшла в моду як суперфуд, інгредієнт детокс-дієт, веганських страв та смузі.

    Для найкращого ефекту капусту кейл радять споживати у свіжому вигляді або злегка пропареною - так зберігається більше вітамінів.

    Порада: масажуйте листя кейлу з сіллю або кількома краплями олії перед тим, як додавати до салату - так вони стають м’якшими й смачнішими.

    Салат з кейлом, редискою та лимонною заправкою

    Інгредієнти:

    • капуста кейл - 1 пучок
    • редис - 5-6 штук
    • огірок - 1
    • зелена цибуля - 2 пера
    • лимонний сік - 2 ст. ложки
    • оливкова олія - 2 ст. ложки
    • сіль, перець - до вашого смаку

    Приготування:

    Кейл промити, видалити грубі жилки, нарізати. Пом’яти руками з дрібкою солі.

    Нарізати редис і огірок тонкими скибками, подрібнити цибулю.

    Змішати інгредієнти, додати сік лимона й олію. Перемішати - і все готово.

    Салат з кейлом, авокадо та насінням

    Інгредієнти:

    • капуста кейл - 1 пучок
    • авокадо - 1 шт.
    • мікс насіння (гарбузове, соняшникове, кунжут) - 2 ст. л.
    • яблучний оцет - 1 ст. ложка
    • оливкова олія - 2 ст. ложки
    • гірчиця в зернах - 1 ч. ложка
    • мед - 1 ч. ложка

    Приготування:

    Кейл подрібнити та злегка пом’яти.

    Авокадо нарізати кубиками.

    Змішати оцет, олію, гірчицю та мед - це заправка.

    Все об’єднати в мисці, посипати насінням.

    Весняний салат з кейлом, апельсином і буряком

    Інгредієнти:

    • кейл - 1 пучок
    • варений буряк - 1 шт.
    • апельсин - 1 шт.
    • м’який сир (фета/бринза) - 50 г
    • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка
    • олія - 1 ст. ложка
    • сіль - дрібка

    Приготування:

    Кейл підготувати й трохи пом’яти з сіллю.

    Буряк нарізати скибками, апельсин очистити й порізати.

    Змішати з кейлом, додати сир і заправку з оцту та олії.

    Вас може зацікавити:

    • Як приготувати ідеальну курячу грудку, щоб вона була соковита та ніжна
    • Сніданок по-італійськи - готуємо запечені яйця в булочці
    • Рецепт найкращого салату коул-слоу для м'яса та гриля за 10 хвилин

    Під час написання матеріалу були використані джерела: SouthernLiving.com, EatingWell.com, BetterHomes & Gardens

    Интересная новость? Поделись!
    Следите за обновлениями важных новостей на наших страницах
    Facebook Telegram